Ce este vata minerală?Și din ce motive,la moment, este cel mai solicitat material termoizolant de către clienții noștri?

Ce este vata minerală?Și din ce motive,la moment, este cel mai solicitat material termoizolant de către clienții noștri?

Ce este vata minerală?Și din ce motive,la moment, este cel mai solicitat material termoizolant de către clienții noștri?

La momentul actual,renovările și reabilitarea termică a locuințelor reprezintă ocupația de bază pentru mulți producători, motiv pentru care și noile materiale puse pe piață s-au îndreptat anume în această direcție.
Chiar dacă izolațiile pe bază de polistiren au cunoscut îmbunătățiri considerabile în ultimii ani, astăzi,pe piață există și soluții alternative care pot face diferența în timp. Câteva exemple sunt: plăcile minerale termoizolante, vata minerală (bazaltică, de sticlă ș.a.).

Din experiența noastră,putem confirma faptul că, în prezent, cel mai solicitat material termoizolant de către clienții noștri este vata minerală,fie ca este de sticlă sau bazaltică,totul depinde deja de aplicaţia ce necesită izolare.
Ea se obține prin fibrilizarea topiturii de basalt.Este foarte important de menționat faptul că:
-nu acționează coroziv asupra metalelor cu care intră în contact,
-sunt incombustibile, cu o rezistență maximă la foc – Clasa A1;
-stabilitatea este dimensională,
-nu putrezesc,
-nu permit difuzarea vaporilor și au o absorbție fonică excelentă.
-permit pereților să respire împiedicând formarea condensului;
-au un sistem de prindere ușor care protejează stuctura internă a zidăriei;
-plăcile sunt simplu de prelucrat, iar pierderile de material sunt minime;
-sunt ușor de montat diminuând costurile cu manopera;
-mențin mult timp aspectul estetic al fațadei.

⬆️Cum am argumentat mai sus, în beneficiile deținute de plăcile de vată minerală,sistemele izolatoare montate pe fațade trebuie să permită transferul de vapori și să impiedice formarea condensului între acestea și zidărie. De asemenea, ele trebuie sa aibă o durabilitate similară cu cea a construcției pentru o reducere a numarului de intervenții ulterioare asupra fațadei.
Plăcile din vată minerală se încadrează în totalitate în această categorie reușind să întrunească toate caracteristicile necesare pentru a vă oferi o termoizolare eficientă, astfel protejându-vă sănătatea. Iar datorită faptului că sunt disponibile în câteva variante de grosimi,acestea permit selectarea lor în funcție de nevoile de termoizolare și de starea construcției ce se dorește a fi termoizolată.Astfel asigurându-vă un confort maxim în interior și un aspect frumos la exterior.

👉Cere sfatul unui specialist de la FAȚADE 3D înainte de a iniția procesul de reabilitare al fațadei casei tale pentru a lua în calcul orice detaliu al acestui proces și a evita apariția unei experiențe neplăcute pe viitor.

ARTICOLE POPULARE