Cum asiguri funcționalitatea tehnică a soclului?Află soluțiile…

Cum asiguri funcționalitatea tehnică a soclului?Află soluțiile…

Cum asiguri funcționalitatea tehnică a soclului?Află soluțiile…

Soclul este cel mai important element structural care poate determina durabilitatea căminului dumneavoastră, fiind nu doar bine proiectat sau construit,ci și corect termoizolat.

În arhitectura casei, dincolo de considerentele estetice, soclul reprezintă acea zonă-tampon cu rol de protecție a fațadei casei, în calea stropilor de ploaie, a acumulărilor de zăpadă sau a infiltrațiilor din sol.

Însăși cuvântul “fundaţie“ ne transmite ideea de  stabilitate, rezistenţă şi durabilitate. În realitate,și această parte a oricărei construcții are punctele ei slabe, care necesită implicare și îngrijire cu materialele potrivite.

Funcționalitatea tehnică a soclului este strâns legată de modul în care acesta a fost ridicat și acomodat în lupta cu cantitățile de umezeală puse în circuit pe tot parcursul anului.
Și aici avem în vedere 2 factori principali,care guvernează rezistența în timp și eficiența brâului:
– pantele de la sol să fie înclinate suficient, astfel încât, apa să nu se strângă la bază.
– țevile de secreție a apei de ploaie să dețină un punct de scurgere aflat la o distanță de cel puțin 50 de centrimetri față de casă.

Având acestea ca reper,la inițierea oricărui  proces de termoizolare, experții noștri,atrag o atenție sporită anume acestei zone și cu toate că este cea mai supusă riscului și intens exploatată,trebuie atât de bine pregătită,încât să se isprăvescă perfect cu factorii de mediu și cei mecanici,rămânând absolut intactă.Și aici este binevenit să concretizăm faptul că nu e cazul să economisiți,nici în fazele inițiale(proiectare,construcție),nici la alegerea materialelor termoizolante sau de finisaj.

Cifrele și realitatea ne arată că prin  izolaţia corespunzătoare a soclului,putem reduce cu aproximativ 20% pierderile de căldură şi minimiza formarea condensului, mucegaiului şi a daunelor provocate de umezeală. Și de această dată suntem ferm convinși că nu ați fi încântat de apariția a niciunuia din aceși factori,care pur și simplu v-ar da peste cap nu doar confortul ,dar și buzunarul.

Pentru a obține un soclu de care să vă bucurați mult timp de la construcție evitând apariția punților termice în această zonă, înainte să investiți într-un material netestat,asumați-vă riscurile care pot necesita costuri suplimentare.Iar pentru a evita aceste neplăceri,vă recomandăm să cereți nemijlocit sfatul unui specialist în domeniu.Deoarece împreună veți selecta cu grijă materialele ce corespund întocmai necesităților soclului și manifestă de-a lungul timpului, rezistență la frig, umezeală, apă,la cicluri îngheţ-dezgheţ și oscilaţii de temperatură.
Având ca bază experința noastră în domeniu,pe lângă materialele atrase în procesul de termoizolare, recomandăm utilizarea unui finisaj calitativ,care nu are un rol doar estetic,ci servește drept o punte între acțiunea directă a tuturor factorilor exterior cu tentație de a pătrunde în interiorul soclului.

Tencuiala decorativă mozaicată este un material extrem de versatil care și-a câștigat popularitatea datorită faptului că se poate aplica pe orice suprafață de bază minerală și care se isprăvește perfect cu cerințele enumerate mai sus și garantează durabilitate,impermeabilitate și rezistență la murdărie.

Dincolo de utilitatea ei în izolarea soclurilor, tencuiala mozaicată este o alegere bună, deoarece oferă o protecție deosebită împotriva microorganismelor (mucegaiuri și alge).

Este fabricată pe bază de dispersii de rășini acrilice, particule de cuarț și aditivi speciali, granule de marmură naturală, poliuretan sau silicon și fibre naturale. Aceasta aderă foarte bine la suport, are o putere mare de acoperire, timp bun de uscare, rezistență la zgâriere, șocuri mecanice, soluții alcaline, variații de temperatură, intemperii si, mai ales, este ușor de curățat.

În plus, e bine de reținut că tencuiala dură poate fi folosită pentru a ascunde eventualele defecte ale structurii sau poate crea o suprafață decorativă în relief.

Datorită disponibilității acesteia în nuanțe,puteți alege culoarea soclului,care să contureze perfect stilul casei dumneavoastră.
Notă:Un soclu în culori deschise (alb, crem, etc.) va face casa să arate mai înaltă, în timp ce un soclu în culori închise (gri, maro, negru) o va integra mai bine în mediul înconjurător.


ARTICOLE POPULARE