Sfaturi utile pentru o fațadă durabilă de la expertul în termoizolare Candu Constantin.

Sfaturi utile pentru o fațadă durabilă de la expertul în termoizolare Candu Constantin.

Sfaturi utile pentru o fațadă durabilă de la expertul în termoizolare Candu Constantin.

Termoizolarea locuinței își face loc printre priorități, fie că planificați la moment aceste lucrări sau doriți deja să renovați fațada.
În ambele cazuri, atunci când este demarat acest proces, cerința primordială pe lângă optarea pentru materialele de calitate , de o importanță majoră este pe mâna cui încredințați lucrările.

✅ Oferind o mare atenție acestor 2 aspecte,conștient, vă asigurați confort și liniște în propria locuință,evitînd orice experiență neplăcută pe viitor.
Vă întrebați sub ce formă își poate face aceasta apariția?
✅Ei bine,vă garantez că motivele sunt chiar mai multe decât vă imaginați.
🗒 Iată care pot fi greşelile costisitoare efectuate la termoizolarea unei case:

1. Termoizolarea interioară
Mulţi consideră că pentru a păstra căldura în interior, pereţii trebuie izolaţi pe interior. Dar aici apar două probleme majore. În primul rând în acest caz pe suprafaţa exterioară a peretelui se poate forma condens, care cu timpul pătrunde în interiorul casei şi provoacă apariţia mucegaiului şi alte probleme, iar în al doilea rând în acest fel se încălzeşte doar aerul din casă, dar nu şi pereţii. Cu alte cuvinte dacă veţi deschide uşa sau geamul pentru 1 minut, toată căldura va ieşi afară. În cazul pereţilor izolaţi pe exterior, aceştia menţin o bună parte din căldură şi creează un efect de inerţie termică.

2.Nu ignorați soclul
Mulţi oameni consideră că termoizolarea pereţilor şi cea a soclului nu au nimic în comun. Dar nu este deloc aşa: o bună parte din pierderile de căldură au loc anume prin soclu, de aceea este strict recomandabil să fie termoizolat şi acesta.

3. Lucrări inițiale necalitative
Aplicarea grundului este o etapă foarte importantă pentru pregătirea lucrărilor de termoizolare. Creaţi o suprafaţă ideal plană, care să permită evitarea prezenţei oricăror goluri sub materialul termoizolant.

4. Fixare greşită
Lipsa diblurilor, un adeziv necalitativ sau aplicat incorect etc. – aceşti factori vă vor taxa în timp, chiar dacă pe moment s-ar părea că puteţi economisi nişte bani. Fiecare material termoizolant are tehnologia sa de montare, urmaţi-o întocmai. Acesta trebuie să acopere cel puţin 60% din suprafaţa exterioară a clădirii;Plasa de armare se ataşează de materialul termoizolant cu adeziv, nu cu amestec uscat sau alte materiale;Trebuie evitată pătrunderea adezivului în liniile de joncţiune dintre plăci, fiindcă astfel ar putea să se formeze punţi termice în acele locuri;Zonele ce necesită atenție sporită sunt geamurile. IMPORTANT:unde sunt pervazuri exterioare neapărat trebuie montate elemente de protecție din silicon cu destinașie specială pentru a direcționa scurgerea apei la exterior,în caz contrar aceasta va pătrunde sub tencuială și va deteriora fațada.Pe suprafața acesteia nici într-un caz nu trebuie să existe locuri sensibile în care apa și-ar putea face ușor apariția.

5. Acurateţea lucrării
Plăcile termoizolante trebuie montate cât se poate de exact şi drept. Nu trebuie să existe nici o breşă, fiindcă ea ar putea să scadă eficienţa sistemului de termoizolare. Atrageţi o atenţie sporită acestui fapt şi verificaţi calitatea lucrărilor.

6. Termoizolare fără experienţă
Nu economisiţi pe manoperă atunci când vine vorba de termoizolare dacă nu aveţi experienţă în domeniu. Tehnologiile şi materialele contemporane necesită respectarea unei anumite tehnologii, iar persoanele lipsite de experienţă s-ar putea să execute lucrarea cu multe lacune.Solicitaţi planul concret de activităţi şi nu vă jenaţi să puneţi întrebări ridicole, un profesionist adevărat vă va putea explica totul în cele mai mici detalii. Verificaţi bine devizul de materiale şi optaţi pentru varianta de a cumpăra materialele de sine stătător, pentru a mai economisi nişte bani.

👉După cum ați sesizat deja ,eventualele neplăceri în urma termoizolării incorecte a locuinței pot fi cauzațe în mare măsură din neglijență.De aceea,în calitate de specialist în termoizolare,cu o experiență de peste 10 ani în domeniu, vă sugerez să oferiți prioritate meșterilor conştienţi că termoizolarea reprezintă o lucrare complexă, ce necesită mult timp,efort și dedicație.

ARTICOLE POPULARE