Nu știi ce materiale poți folosi pentru fațada casei? Îți spunem ce alegem noi

Nu știi ce materiale poți folosi pentru fațada casei? Îți spunem ce alegem noi

Nu știi ce materiale poți folosi pentru fațada casei? Îți spunem ce alegem noi

Cu toții visăm la o casă confortabilă, trainică și cu aspect plăcut. Obținem aceste caracteristici investind în proiectare, în design, în calitatea materialelor, în siguranță, dotare… și, nu în ultimul rând sau chiar întâi de toate, în echipa de oameni care ne transformă doleanțele în realitate. Atunci când totul este bine gândit și bine executat, devine și bun pentru trai. Sau, mai bine zis, trainic.

Ei bine, când toate lucrările le-ai făcut cu implicare și rațiune și iată că ai casa ridicată, o privești din față și-ți dai seama că are nevoie de un aspect pe măsură – de fațada potrivită. Și atunci, fie mergi pe mâna arhitectului sau designerului care ți-a gândit stilul casei și îi urmezi sugestia comunicând-o echipei care va executa lucrările, fie selectezi cu maximă atenție echipa de profesioniști în executarea fațadelor și mizezi pe consultanța, experiența și cunoștințele ei. Deși, și pentru prima opțiune este foarte important profesionalismul executorului.

Fațade 3D se încadrează în această categorie. Argument este portofoliul nostru de activitate și atenția la detalii, dar și posibilitatea de a executa orice tip de fațadă, după cele mai moderne tehnologii.

Am studiat cu atenție câțiva factori:

 • tehnicile de executare a fațadelor și durabilitatea lucrărilor,
 • tendințele pieții și noile tehnologii,
 • ofertele importatorilor de materie primă pentru fațade,
 • raportul calitate-preț,
 • condițiile de climă și relief din Republica Moldova,
 • preferințele beneficiarilor,
 • reacțiile oamenilor la lucrări finisate.

În urma analizei, am ales opțiunile cele mai bune și cele mai de impact și ne-am format în baza lor oferta, care include:

 • termoizolare (vată minerală și polistiren),
 • finisaje de la mari producători europeni,
 • design 3D – posibilitatea de a realiza orice tip de aspect și efect prin elemente decorative,
 • varietate de nuanțe – peste 1500 de culori,
 • termene de executare convenabile – rapiditate în realizarea lucrărilor.

De ce vată minerală?

Pentru că vata minerală este un termoizolator foarte bun, astfel, datorită ei, vei economisi mult la încălzirea locuinței și vei avea un microclimat plăcut. Alte plusuri ale acestui material sunt capacitatea de izolare fonică, impermiabilitatea, capacitatea de a lăsa aerul să circule și faptul că nu este inflamabil, având o rezistență de până la 650 de grade. Vata minerală are și o durată de exploatare foarte mare (în mediu 25-50 de ani) și este accesibilă ca preț.
Și vata minerală, ca și celelalte materiale, poate fi de calitate diferită, de aceea, avem grijă să alegem opțiunea cea mai bună și să nu obosim beneficiarii cu asemenea probleme.

De ce polistiren?

Pentru că și polistirenul este un termoizolator ireproșabil. Este rezistent la îngheț, la influențe mecanice puternice, la umiditate, are o durabilitate impresionantă și nu își schimbă forma în timp. Polistirenul mai este ușor, fără miros și nu constituie un mediu propice de viață pentru microorganisme.

De ce producători europeni?

Pentru că am analizat prin comparație, ne-am ghidat după studiile de calitate și după comportamentul materialelor sub influența factorilor de mediu. Ce am ales? Caparol, Duraziv, Baumit.

Ce îți sugerează Fațade 3D?

Să te gândești la perioada de viață a lucrărilor, pentru că nu schimbi fațada casei tale în fiecare an.
Să alegi atent modelul, ca să nu te plictisească în câteva luni. Pentru că suntem în era internetului, îți recomandăm să te inspiri activ și de pe site-uri de specialitate.
Să alegi materialele potrivite pentru fațada casei, dar, cel mai bine, alege oamenii potriviți care să facă în locul tău selecția și combinația. Iar ție să-ți rămână cea mai plăcută parte a procesului – să alegi textura, designul și culoarea.

Notă: Apropo, dacă ai făcut cândva o alegere care te-a dezamăgit și vrei o renovare a fațadei casei tale sau dacă e o fațadă moștenită de la bunici, îți putem fi de ajutor, pentru că Fațade 3D oferă și servicii de renovare. Astfel încât să dai impresia că locuința ta e proaspăt construită.

Share: